Спікер Ради не відкидає, що вибори мера Києва пройдуть до 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спікер Ради не відкидає, що вибори мера Києва пройдуть до 2015 року

95
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що вибори мера Києва можуть пройти і до 2015 року.
"Я дав доручення комітету з питань держбудівництва і місцевого самоврядування Олександра Омельченка. Наскільки мені відомо, вони обговорили це питання, і в середу будуть розглядати його на засіданні. Виникає різночитання: травень-місяць чи 3 червня, коли приступив до виконання обов'язків (чинний мер Леонід Черновецький)", - сказав спікер на погоджувальній раді в парламенті в понеділок, відповідаючи на пропозицію лідера фракції НУ-НС Миколи Мартиненка про те, щоб Верховна Рада визначила дату виборів мера столиці.
"Питання в одному - коли провести ці вибори? Можливо, якщо запропонує комітет, і визначить дату провести ці вибори до 2015 року. Після 2015 року ми тоді б вийшли на єдину систему загальнонаціональних виборів в місцеві органи влади", - запропонував Литвин.
У той же час він додав, що це питання необхідно розробити, оскільки із загального контексту випадають дві територіальні одиниці - Київ та Тернопільська область, вибори в яких проводилися окремо від загальних місцевих виборів.
Спікер нагадав, що коли Верховна Рада схвалювала зміни до Конституції України, було встановлено, що термін повноважень органів влади, обраних на позачергових виборах, продовжується до дати проведення чергових виборів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас