"Велика вісімка" вітає модернізацію систем безпеки українських АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Велика вісімка" вітає модернізацію систем безпеки українських АЕС

Енергетика
97
Країни "Великої вісімки" (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Росія, США, Франція і Японія) вітають модернізацію систем безпеки українських атомних електростанцій.
Про це йдеться в звіті за результатами саміту "Великої вісімки" з питань ядерної безпеки від 19 травня.
"Група з ядерної безпеки вітає удосконалення заходів безпеки на українських атомних електростанціях", - сказано в звіті.
У ньому наголошується, що програма модернізації в Україні з метою досягнення міжнародних стандартів безпеки АЕС продовжує реалізовуватися і, як очікується, буде завершена в 2017 році.
Згідно з повідомленням, група підтримує своєчасне та економічно обґрунтоване завершення поточних проектів на Чорнобильській АЕС (Київська область) і наголошує на важливості того, щоб уряд України забезпечив необхідні інституційні та фінансові умови для успішної реалізації проектів.
Саміт "Великої вісімки" пройшов в Кемп-Девіді (США) 18-19 травня.
Крім питань ядерної безпеки, там були обговорені питання економічної стабілізації ситуації в Європейському Союзі, виведення військ з Афганістану, вироблення спільної політики щодо Ірану, Сирії та Північної Кореї, захист клімату та інші.
Як повідомляло агентство, у квітні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна дотримується всіх вимог Міжнародного агентства з атомної енергії щодо безпеки АЕС.
26 квітня, в день 26-річчя Чорнобильської катастрофи Україна розпочала будівництво нового укриття (нового безпечного конфайнмента) над 4-м енергоблоком ЧАЕС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас