У Греції розпустили парламент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції розпустили парламент

Казна та Політика
494
Президент Греції Каролос Папульяс, як і очікувалося раніше, розпустив парламент і призначив вибори на 17 червня, передає агентство Ассошіейтед Пресс.
Грецький парламент був обраний 6 травня, однак партії, що входять до нього, не змогли домовитися про формування уряду. У минулий четвер був приведений до присяги так званий службовий уряд з обмеженими повноваженнями, який повинен привести країну до нових виборів.
Головою службового уряду був призначений голова верховного адміністративного суду Панайотіс Пікраменос, депутат від правоцентристської партії "Нова демократія".
У грецькому парламенті 300 депутатів. У нинішньому складі найбільша фракція - правоцентристська "Нова демократія", у якій 108 місць проти 91 в минулому складі. Друге місце у коаліції радикальних лівих сил СІРІЗА - 52 замість 13 за результатами минулих виборів. Лівоцентристська партія ПАСОК замість 160 місць, отриманих на виборах 2009 року, зуміла зібрати лише 41 голос. Недавно створена права партія "Незалежні греки" отримала 33 мандата, комуністи 26, "Демократичні ліві сили" 19 місць. Вперше до парламенту пройшла відкрито неонацистська партія "Золота зоря", у якої тепер 21 депутатський мандат.
Нагадаємо, 6 травня в Греції пройшли дострокові вибори в парламент. За підсумками виборів у партій "Нова демократія" і соціалістів (ПАСОК), які входили в урядову коаліцію, більше немає більшості в парламенті. Зокрема, ПАСОК отримала всього 41 місце, що становить лише чверть від тієї кількості місць, яка була в неї до того, як вона підтримала антикризові заходи.
"СІРІЗА", що вимагає відмови від угод з ЄС і МВФ, стала другою найбільшою партією в парламенті країни.
У понеділок лідери трьох основних грецьких партій під час переговорів, що пройшли за посередництва президента країни Каролоса Популяса, не змогли прийти до домовленостей про формування коаліційного уряду.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас