Президент Франції на саміті ЄС має намір підняти питання про випуск євробондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Франції на саміті ЄС має намір підняти питання про випуск євробондів

Казна та Політика
214
Президент Франції Франсуа Олланд під час проведення саміту Європейського союзу має намір винести на обговорення питання про випуск єврооблігацій, повідомляє Reuters. Захищаючи дану ідею, він заявив, що отриманих коштів вистачить як для стимулювання зростання економік провідних країн єврозони, так і допомоги членам ЄС, які зіткнулися з борговими проблемами. "Крім усього іншого пропонований пакет заходів буде містити ініціативу випуску євробондів, і хочу підкреслити, я буду не самотній. Підтвердження цьому я знайшов на саміті G8", - заявив він журналістам після зустрічі з учасниками саміту "великої вісімки". Зазначимо, що на зустрічі в Кепм-Девіді з держав-членів єврозони брали участь Італія і Німеччина, а також чиновники від ЄС.
Експерти очікують, що першочерговими питаннями порядку денного на зустрічі голів європейських держав, яка пройде в Брюсселі 23 травня 2012 р., стануть заходи з реформування бюджетної політики, зокрема скорочення бюджетного дефіциту.
Починаючи з 2011 р. Берлін вкрай скептично відгукувався про ідею випуску єдиних європейських облігацій. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла, що ця ініціатива безглузда, оскільки одночасно передбачає схвалення санкцій відносно порушників фінансової дисципліни і низькі ставки з обслуговування їх боргів. Однак Олланд має намір переконати керівництво Німеччини в необхідності таких заходів. Іншим способом залучення коштів він бачить дозвіл Європейському центробанку надавати гроші безпосередньо національним урядам.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас