Moody’s знизило рейтинги 16 банків Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s знизило рейтинги 16 банків Іспанії

Казна та Політика
186
Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги 16 банків Іспанії, в тому числі таких гігантів, як Santander і BBVA, на тлі проблем банківського сектора країни, передає РИА Новости.
Довгостроковий рейтинг Santander знижений на два щаблі, BBVA - на три. Обидва рейтинги знаходяться тепер на позначці "А3" з негативним прогнозом. Також знижені рейтинги дочірнього банку Santander у Великобританії - Santander UK PLC.
В цілому агентство знизило боргові та депозитні рейтинги на один щабель - п'яти банкам, на два щаблі - трьом і на три - дев'яти кредитним організаціям.
Тепер рейтинги іспанських банків знаходяться в діапазоні від "Ba3" до "A3", в середньому - на рівні від "Ваа2" до "Ваа3", що менше від середнього рівня рейтингів більшості банківських систем Західної Європи.
Як основний чинник зниження рейтингів кредитних організацій країни вказується слабкість банківського сектора в умовах рецесії. Агентство відзначає стрімке зниження якості активів іспанських кредитних організацій. При цьому експерти Moody's очікують подальшого погіршення ситуації.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас