Члени тимчасового уряду Греції не будуть отримувати зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Члени тимчасового уряду Греції не будуть отримувати зарплату

Казна та Політика
150
Міністри тимчасового уряду Греції під час першого засідання прийняли пропозицію глави кабінету і відмовилися від зарплати.
Про це повідомило сьогодні грецьке державне телебачення.
"Я б хотів, щоб в уряді ніхто не отримував ніяких грошей з казни. У всіх нас є певні доходи з основного місця роботи, тож я не бачу необхідності в спеціальних зарплатах на 30 днів", - сказав прем'єр, голова верховного адміністративного суду Панайотіс Пікраменос на першому засіданні кабінету.
Йому відповів глава МЗС, ветеран грецької дипломатії Петрос Молівьятіс, за словами якого, всі міністри готові відмовитися від зарплати.
Прем'єр додав, що чекає від своїх підлеглих скромного способу життя.
"Я б не хотів, щоб у вас були лімузини, багато поїздок тощо. Ми можемо задовольнитися малим, що нам зараз дає держава, що стикається з труднощами", - уклав Пікраменос.
Нагадаємо, після виборів 6 травня грецькі політики не зуміли домовитися про формування уряду. У зв'язку з цим на один місяць до нових виборів, намічених на 17 червня, був призначений перехідний кабінет з обмеженими повноваженнями, який очолив Пікраменос. Греція бореться з перспективою дефолту, можливий вихід країни з єврозони.
Тим часом, сьогодні глава ліворадикального грецького блоку СІРІЗА Алексіс Ціпрас заявив, що прихильність канцлера Німеччини Ангели Меркель до жорстких заходів економії рівносильна "грі в покер" життями європейців. СІРІЗА зайняла на виборах друге місце, і продовжуючи критику ЄС, має всі шанси перемогти на нових виборах.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас