Хорошковський: Київ значно просунувся у вирішенні питання поставок газу з різних джерел — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Київ значно просунувся у вирішенні питання поставок газу з різних джерел

Енергетика
168
Україна в даний час як ніколи близька до вирішення питання про отримання газу з різних джерел, заявив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.
"Розмови про пошук альтернативних джерел поставок енергоносіїв ведуться досить давно, оскільки ця тема тісно пов'язана із забезпеченням енергобезпеки країни. На сьогоднішній день Україна як ніколи близька до отримання газу з інших джерел. Мова не йде про компенсуючу кількість, але, втім, це важливо", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Нам буде легше розмовляти з нашим головним постачальником газу про можливість перегляду цін на блакитне паливо для України, якщо ми дійсно будемо мати альтернативи щодо поставок газу. Непоступливість диктується, насамперед, монопольним становищем", - додав Хорошковський.
Він підтвердив, що НАК "Нафтогаз України" продовжує вести переговори з низкою європейських компаній про постачання газу з Європи до України.
"Дійсно, такі переговори ведуться. В Європі газ схильний до ринкової кон'юнктури з точки зору часу споживання, вартості та обсягів. Виходячи з цього, питання не лише в наявності газу, але і в можливості його прокачування, і переговори ведуться і в першому, і в другому напрямках", - повідомив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас