МВФ: Економічні реформи в Італії проходять успішно, але ризики зберігаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Економічні реформи в Італії проходять успішно, але ризики зберігаються

Казна та Політика
191
Економічні реформи в Італії, здійснювані урядом Маріо Монті, створюють передумови для упевненого відновлення, проте ризики, пов'язані з втіленням ініціатив зі стимулювання зростання, залишаються, вважає директор європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Реза Могадам, думку якого наводить газета Financial Times.
"Політика, що проводиться (урядом Монті), створила певний ступінь стабільності, рішення були амбіційними і всеосяжними, що дозволило відвести Італію від краю прірви, - заявив Могадам, коментуючи щорічний звіт МВФ про стан італійської економіки. - Прогрес останніх місяців може слугувати зразком для всієї Європи".
На думку Могадама, якщо в результаті проведення реформ "економічні показники продуктивності праці досягнуть середніх значень для ОЕСР, зростання економіки може прискоритися приблизно на 6 відсоткових пунктів".
МВФ підтвердив свій колишній прогноз, згідно з яким в поточному році ВВП Італії впаде на 1,9%.
"Хоча, як очікується, економіка і скоротиться цього року через знижувальний тиск внаслідок бюджетної консолідації, економічна активність, імовірно, відновиться на початку 2013 року", - йдеться в повідомленні МВФ.
При цьому МВФ відзначає, що "ризики для прогнозу є знижувальними" через "повернення фінансової нестабільності" і "потенційне уповільнення при втіленні реформ в життя".
Зокрема, мова йде про запропоновану урядом реформу трудового законодавства, проект якої перебуває на розгляді парламенту. Перше голосування в Сенаті намічено на кінець наступного тижня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас