Хорошковський: ЖК-послуги найближчим часом дорожчати не будуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: ЖК-послуги найближчим часом дорожчати не будуть

Казна та Політика
116
Український уряд найближчим часом не буде ініціювати підвищення тарифів за комунальні послуги, заявив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський.
"Дійсно, є нормальна економічна формула, що витрати повинні покриватися реальними цифрами, а не просто, умовно кажучи, дотуватися з державного бюджету. Але тут як правило, завжди є інша складова - соціальна. І уряд завжди дуже делікатно підходити до цього. Ця система дисбалансів була створена досить давно, вона субсидує додатково витрати домогосподарств саме на комунальні послуги, газ і так далі. Але про підвищення тарифів не йдеться", - сказав Хорошковський.
Він також зазначив, що влада ставить перед собою завдання, щоб після ймовірного підвищення тарифів кожна сім'я витрачала на оплату компослуг не більше коштів, ніж зараз. "Єдине питання в тому, чи ефективно ми витрачаємо енергоресурси. Потрібно адресно підходити до питання соціальної допомоги. Але зараз питання економії або переходу на енергозберігаючі технології не стоїть. В цьому немає сенсу, якщо людина не відчуває, що це досить великі витрати", - зазначив перший віце-прем'єр.
У цьому контексті він наголосив: "Ви подивіться на витрати кожного з нас на мобільні телефони. Знаєте, скільки сьогодні використовується мобільних телефонів? Понад 50 мільйонів! І витрати на кожен номер, на кожний телефонний апарат - вони вищі, ніж комунальні витрати. Чому так? Тому що сім'я завжди вибирає, куди платити гроші. І якщо немає стимулювання (а ціна - це також стимулювання до енергозбереження), то немає необхідності до цього підходити".
Наостанок він ще раз підкреслив, що уряд "буде дуже обережним у питанні підвищення тарифів". "Зараз мова не йде про підвищення тарифів. Це ми задекларували вже досить давно. І навіть на переговорах з МВФ я завжди кажу, що уряд спочатку знайде модель соціальної адресної допомоги, і тільки після цього зможе говорити про поступове підвищення тарифів", - підсумував перший віце-прем'єр-міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас