Греція залучила 1,3 млрд євро за рахунок продажу 3-місячних векселів, прибутковість зросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція залучила 1,3 млрд євро за рахунок продажу 3-місячних векселів, прибутковість зросла

Казна та Політика
141
Грецький уряд у вівторок залучив 1,3 млрд євро за рахунок розміщення на аукціоні 3-місячних казначейських векселів, що відповідає верхньому рівню цільового діапазону, при цьому вартість запозичення збільшилася на 14 базисних пунктів з квітня, повідомляє агентство Bloomberg.
Прибутковість держпаперів при розміщенні склала 4,34% проти 4,20% за підсумками останнього аналогічного аукціону, що відбувся 17 квітня. У той же час попит на грецькі боргові зобов'язання скоротився: книга заявок на аукціоні у вівторок була перепідписана в 2,32 рази, тоді як у квітні попит перевищив пропозицію в 2,46 рази.
В даний час щомісячні продажі казначейських векселів - єдине джерело боргового фінансування для Афін. При цьому, як зазначають експерти, часто грецькі банки скуповують папери великими партіями, тому зміна прибутковості звичайно м'якша, ніж того вимагала б дуже несприятлива ситуація на ринку.
Прибутковість держоблігацій Греції з погашенням в лютому 2023 р. продовжила зростання на вторинному ринку після аукціону векселів, підвищившись на 51 базисний пункт з понеділка - до 28,09%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас