Іспанія звернулася до ЄЦБ по допомогу в оцінці банківських активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія звернулася до ЄЦБ по допомогу в оцінці банківських активів

Казна та Політика
161
Мадрид звернувся до Європейського центрального банку (ЄЦБ) по допомогу в оцінці кредитних активів іспанських банків, яка повинна бути проведена в найближчі два місяці для кращого розуміння ситуації в фінансовому секторі, заявив у вівторок міністр фінансів країни Луїс де Гіндос.
Уряд Іспанії вважає прозорість роботи фінансової системи одним з важливих факторів відновлення довіри до неї, додав міністр, який бере участь у дводенному засіданні Єврогрупи (об'єднання міністрів фінансів єврозони) в Брюсселі.
Іспанська влада в даний час робить вже четверту спробу оздоровлення проблемного банківського сектора країни. Минулого тижня уряд оприлюднив план, згідно з яким банки країни повинні перевести всі свої кредити, пов'язані з нерухомістю, на окремі структури, щоб потім продати ці активи за ринковою ціною.
Також фінкомпаніям запропоновано вишукати ще 30 млрд євро для зміцнення капіталу, при цьому держава готова позичити їм кошти, яких бракує. Оскільки іпотека (як житлової, так і комерційної нерухомості) - основне джерело проблем іспанського фінансового сектора, в лютому Мадрид зобов'язав банки збільшити резерви під всі пов'язані з нерухомістю кредити на 53,8 млрд євро.
Раніше повідомлялося, що іспанські банки залучили в квітні кредити ЄЦБ на рекордні 263,5 млрд євро, збільшивши запозичення на 16% в порівнянні з попереднім місяцем. Загалом на частку іспанських банків минулого місяця припало 28% кредитів, виданих ЄЦБ.
У березні обсяг запозичень становив 227,6 млрд євро, в квітні 2011 року - всього 42,2 млдр євро.
Попит іспанських банків на кредити ЄЦБ зростає, незважаючи на те, що багато з них брали участь у програмі довгострокового кредитування банків (Long Term Refinancing Option, LTRO). Зокрема, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA залучив трирічні кредити на 22 млрд євро в рамках другого раунду LTRO, Bankinter SA - на 9,5 млрд євро, Banca Civica SA - на 6,1 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас