Moody's знизило довгострокові рейтинги платоспроможності 26 банків Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило довгострокові рейтинги платоспроможності 26 банків Італії

Казна та Політика
220
Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило довгострокові рейтинги платоспроможності 26 італійських банків. Зниження зачепило також їх депозитарний рейтинг, йдеться в офіційному повідомленні агентства. Прогноз щодо обох рейтингів "негативний". Зміна рейтингів майже в усіх випадках відображає оцінку агентством кожного окремого банку і не враховує можливу допомогу з боку третіх осіб, включаючи державу. Частина банків, чиї рейтинги були знижені, входить в більші фінансові організації.
Для 10 банків рейтинг знижений на 1 пункт, для 8 банків - на 2 пункти, для 6 організацій - на 3 пункти і для 2 банків - на 4.
Серед причин зниження Moody's називає погіршення економічної ситуації в Італії, значний обсяг "поганих" боргів і обмежені можливості для збільшення банківського капіталу. При цьому для кожного банку агентство виділило й індивідуальні причини для зниження.
Можливість подальшого зниження рейтингів агентство пояснило значними ризиками в економіці, можливими помилками з боку керівництва банків і тривалою рецесією в країнах єврозони.
Під зниження потрапили в тому числі і два найбільші банки Італії - UniCredit і Intesa Sanpaolo. Їх рейтинги знижені на один щабель - з A3 до A2. Також були знижені рейтинги Banca Monte Parma, Banca Popolare di Milano, Banca Delle Marche.
Moody's підкреслило, що в даний час рейтинг італійських банків перебуває на одному з найнижчих рівнів в Європі.
Раніше повідомлялося, що Moody's може знизити рейтинги 24 італійських банків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас