Нафта дешевшає в очікуванні даних щодо запасів у США і статистики з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає в очікуванні даних щодо запасів у США і статистики з Європи

Енергетика
357
Світові ціни на нафту знижуються у вівторок на тлі прогнозів про зростання запасів сировини на оптових складах США, а також в очікуванні даних щодо ВВП єврозони за I квартал поточного року, свідчать дані торгів.
Вартість червневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:20 мск знизилася на 0,52 долара, або на 0,55%, - до 94,26 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,54 долара, або на 0,48%, - до 111,03 долара за барель.
Як вважає більшість аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, запаси нафти на американських складах виросли за тиждень на 1,5 млн барелів до 381 млн. Офіційна статистика від Міністерства енергетики країни стане відома в середу, однак у випадку, якщо вона збігатиметься з прогнозами, вартість сировини може скоротитися ще більш істотно - зростання запасів виявиться максимальним з 1990 року.
У вівторок інвестори очікують попередніх даних щодо ВВП єврозони за I квартал поточного року. Як очікується, економіка 17 країн регіону скоротилася на 0,2% і в квартальному, і в річному вирахуванні.
"Факторів, які могли б підтримати ринок нафти, поки немає. Вважаю, найпильнішу увагу буде звернено на дані щодо запасів у США", - сказав агентству Bloomberg стратег Societe Generale з сировинних товарів Джеремі Фрізен.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас