Вихід Греції з єврозони може обійтися країнам регіону в 276 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вихід Греції з єврозони може обійтися країнам регіону в 276 млрд євро

Казна та Політика
543
Вихід Греції з єврозони обійдеться країнам регіону в 276 млрд євро, назводить німецьке видання Wirtschaftswoche результати власних досліджень.
Раніше повідомлялося, що втрати єврозони від неконтрольованого дефолту Греції можуть скласти 1 трлн євро.
Одній лише Німеччині, за даними Wirtschaftswoche, вихід Греції з єврозони, що припускає невиконання країною своїх зобов'язань по виплаті боргу, може коштувати 77 млрд євро. При підрахунках видання враховувало обсяги двосторонніх кредитів, частку Німеччини в кредитах, наданих Греції ЄФФС і МВФ, а також втрати Європейського центробанку, який є найбільшим кредитором країни.
У Греції після парламентських виборів 6 травня досі не сформовано коаліційний уряд. Лідери грецьких партій заявили минулої неділі, що суперечності між ними не дозволяють створити коаліцію, тож в країні з великою ймовірністю мають бути нові вибори. При цьому зберігаються побоювання, що політична нестабільність в країні може вплинути на невиконання Грецією своїх зобов'язань перед міжнародними кредиторами і вихід країни з валютного блоку.
Греція отримала у 2010 році 110-мільярдний пакет кредитів ЄС і МВФ, а в березні 2012-го кредитори погодилися надати країні ще 130 млрд євро і наказали кредиторам списати приблизно 100 млрд євро від номіналу грецького боргу. Натомість Греція зобов'язалася реалізувати багаторічну програму скорочення бюджетного дефіциту за рахунок урізання витрат.
Греція вже обміняла облігації номіналом близько 170 млрд євро, випущені за грецьким правом, крайній термін добровільної участі інвесторів в обміні більшості облігацій, випущених за законами інших країн, закінчується в середу.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас