Росія погрожує Україні антидемпінговими заходами в рамках ЗВТ СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія погрожує Україні антидемпінговими заходами в рамках ЗВТ СНД

464
Росія не може відмовитися від антидемпінгових заходів в рамках зони вільної торгівлі СНД щодо України, заявив голова комітету Держдуми Росії у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький.
Якщо говорити про зону вільної торгівлі, то в березні планувалася синхронна ратифікація в Держдумі і Верховній Раді, але досі це досьє (законопроект) не передано до ВР. Чому? Не влаштовують антидемпінгові заходи, а ми без них не можемо", - сказав Слуцький.
"Уявіть собі, що завтра Україна підпише таку зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, і тоді залізні контейнери, свинина, яловичина не найкращої якості українського виробництва хлинуть на наш ринок. Ми зобов'язані тут мати можливість введення санкцій", - додав він.
За словами Слуцького, коли мова йде про Росію і Україну, це одна ситуація, але коли мова йде про те, що таких зон вільної торгівлі буде декілька, це інше питання.
За його словами, товари, які виробляються в Україні та Євросоюзі, дещо різної якості, і на "цей випадок ми страхуємося чисто теоретично".
Слуцький зазначив, що якщо подивитися на досвід Азіатсько-Тихоокеанського регіону, де де-факто створена найбільша на планеті зона вільної торгівлі, там скрізь передбачена можливість введення антидемпінгових заходів, які ще не застосовувалися.
"Я розумію всі емоції і Банкової, і Кабміну, але думаю, ми прийдемо до спільного знаменника. Адже, м'яко висловлюючись, це не самий центральний пункт договору про зону вільної торгівлі. Сподіваюся, що це досьє найближчим часом буде передано в ВР і ратифіковане. ЗВТ в рівній мірі потрібна Україна та Росії", - сказав Слуцький.
Як повідомлялося, народний депутат фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Терьохін вважає, що прем'єр-міністр України Микола Азаров перевищив службові повноваження при підписанні 18 жовтня 2011 р. від імені України договору про зону вільної торгівлі з країнами СНД.
"Дії Азарова при підписанні договору про ЗВТ з СНД підпадають під статтю Тимошенко", - заявив депутат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас