На підготовку шляхів для швидкісних потягів Україна витратила 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На підготовку шляхів для швидкісних потягів Україна витратила 3 млрд грн

Казна та Політика
321
Вартість робіт з підготовки залізничного полотна для впровадження прискореного руху на напрямку Львів-Київ-Харків-Донецьк склала 3,07 млрд грн.
Роботи з підготовки дорожнього господарства планується завершити до 25 травня. Про це повідомив начальник Головного управління колійного господарства Державної адміністрації залізничного транспорту України Євген Юрковський.
Юрковській повідомив, що при підготовці шляхів прискореного руху були впроваджені нові технології, що дозволяють підвищити швидкість руху по станціях до 140 км на годину. Зокрема, на 49 станціях було встановлено 465 комплектів стрілочних переводів проекту Дн345, що дозволяють підвищити швидкість руху поїздів по станції до 140 км/год.
Безстикові колії для створення так званого "оксамитового шляху" облаштовані на довжині 1,7 тис. км.
Крім того, для ліквідації бар'єрних місць з реалізації швидкості руху були виконані роботи з перебудови земельного полотна на чотирьох кривих ділянках.
Зокрема, для збільшення швидкості руху поїздів з 45 км/год. до 100 км/год. на перегоні Пост 6 км - Кривий Торець був побудований новий міст, а на 85 км перегону Красноград-Балки для збільшення швидкості руху поїздів зі 100 км/год. до 160 км/год. було виконано перевлаштування земляного полотна з відсипання насипу на 70 см.
"В результаті виконаних робіт ліквідовано криві ділянки, які були бар'єрним місцем для реалізації швидкості руху поїздів", - зазначив Юрковський.
Роботи, які були виконані колійним господарством Укрзалізниці, дозволяють новому рухомому складу на 779 км шляху курсувати зі швидкістю до 160 км на годину, на 385 км шляху - до 140 км на годину, на 428 км - до 120 км на годину.
Загальна експлуатаційна довжина швидкісного пасажирського коридору Львів-Київ-Харків-Донецьк складає 1307 км, розгорнута (з урахуванням станцій, інших колій і т.д.) - 2227 км.
На українських залізницях переважають криві середнього радіусу до 1 тис. метрів, тоді як пристосувати колії до прискореного руху дозволяють лише криві радіусом понад 1200 метрів. В результаті на кожній кривій машиніст повинен знижувати швидкість з 160 км/год. до 80 км/год.
Вартість випрямлення кривої з радіусом від 400 до 800 метрів становить близько 20 млн грн.
Середня маршрутна швидкість швидкісного поїзда Hyundai в новому графіку руху, який вводиться з 27 травня 2012 року, складе близько 100 км на годину.
Як повідомляв раніше міністр інфраструктури України Борис Колесников, впровадити швидкісний рух поїздів в Україні планують 20 травня.
Також з 27 травня Укрзалізниця скоротить кількість прямих нічних поїздів з Києва в Харків і Львів на користь денних швидкісних поїздів Hyundai.
Як повідомлялося, Державна адміністрація залізничного транспорту України завершує підготовку залізничного полотна до впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів між містами, які прийматимуть Євро-2012 - Львів, Київ, Харків, Донецьк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас