ЄС, МВФ і ЄЦБ готові перенести до кінця 2015 р. дату скорочення дефіциту бюджету Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС, МВФ і ЄЦБ готові перенести до кінця 2015 р. дату скорочення дефіциту бюджету Греції

Казна та Політика
157
"Трійка" міжнародних кредиторів - Європейський союз (ЄС), Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Європейський центробанк (ЄЦБ) готові перенести дату скорочення дефіциту державного бюджету на один рік - до кінця 2015 р., передає Associated Press.
Повідомляється, що внесення необхідних для продовження терміну змін, втім, можливе тільки в тому випадку, якщо в країні буде сформовано "про-європейський" уряд.
Протягом минулого тижня лідеру консервативної "Нової демократії" Антонісу Самарасу, Алексису Ціпрасу від коаліції ліворадикалів (СІРІЗА) і голові партії ПАСОК Евангелосу Венізелосу не вдалося скористатися наданими повноваженнями і сформувати коаліційний уряд. Всі вони повернули відповідний мандат Президенту країни.
Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Президент Греції Каролос Папульяс намір провести зустріч з лідерами парламентських партій. На зустрічі, яка почнеться о 12:00 за київським часом 13 травня 2012 р., буде вирішуватися питання про можливість створення урядової коаліції при поточному розкладі політичних сил.
Зазначимо, що відсутність сформованого уряду в Греції перешкоджає реалізації антикризових заходів, на які країна погодилася в обмін на кредитну підтримку Євросоюзу, ЄЦБ і МВФ. Якщо грецький уряд не зможе продовжити антикризовий курс жорсткої економії, "трійка" кредиторів позбавить Грецію кредитної підтримки. Це, в свою чергу, як очікують аналітики, призведе до виходу Греції з єврозони і повернення національної грецької валюти - драхми.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас