ЄС та Ірак підписали договір про партнерство і співробітництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС та Ірак підписали договір про партнерство і співробітництво

Енергетика
141
Європейський союз (ЄС) та Ірак 11 травня 2012 р. в Брюсселі підписали договір про партнерство. Угода передбачає регулярний політичний діалог з приводу двосторонніх відносин, регіональних і глобальних проблем, передає новинний канал Al-Arabia. Крім того, документ розширює раніше укладені торговельні угоди між ЄС та Іраком, а також закладає основи для співробітництва у найширших сферах - від охорони здоров'я до енергетики. Окремо обмовляється співпраця у протидії тероризму, розповсюдженні зброї масового ураження і сприянні правам людини.
Міністр закордонних справ Іраку Хошияр Зебарі назвав день підписання документа "великим" для своєї країни. "Вперше Ірак, який раніше був державою-ізгоєм, увійде в світове співтовариство", - зазначив він. Представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон зазначила, що договір про партнерство між ЄС та Іраком насамперед є символом прагнення Євросоюзу допомогти Іраку у побудові демократичного суспільства.
З 2003 р. ЄС направив близько 1 млрд євро на відновлення інфраструктури Іраку та сприяння розвитку демократичних інститутів.
Очікується, що ЄС та Ірак в найближчому майбутньому можуть підписати низку документів, спрямованих на розширення співпраці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас