Точка зору: Нафтове ембарго проти Ірану може турбувати в ЄС тільки Грецію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Нафтове ембарго проти Ірану може турбувати в ЄС тільки Грецію

Енергетика
129
Країни Євросоюзу не вважають, що зараз є необхідність вдаватися в деталі раніше прийнятого Радою ЄС рішення про ембарго на імпорт іранської нафти, заявив журналістам у п'ятницю в Брюсселі високопоставлений європейський дипломат на умовах анонімності.
"Але Рада ЄС зберігає можливість повернутися до цього свого січневого рішення", - уточнив європейський чиновник.
Він відповідав на запитання, чому Рада ЄС із закордонних справ, яка збереться в Брюсселі 14 травня, не включила до порядку денного питання про Іран при тому, що "шістка" міжнародних посередників по Ірану має зустрітися в Багдаді 23 травня і що Рада заявляла про можливий перегляд до літа рішення про нафтове ембарго.
Дипломат визнав потрібним нагадати історію рішення про ембарго, спрямоване проти іранського нафтового експорту в Євросоюз, яке було прийнято на засіданні Ради ЄС у січні.
"Було вирішено, що до дати набрання чинності цього ембарго (1 липня - ІФ) Рада, якщо це буде необхідно, підкреслюю: якщо це буде необхідно - зможе знову повернутися до розгляду даного питання", - зазначив чиновник.
Він звернув увагу на те, що Греція - найбільший імпортер іранської нафти, і між нею та Іраном існують фінансові зобов'язання. Фінансова ситуація Греції, визнав він, зараз особливо складна.
За його словами, Греція мала намір звернутися до 1 липня до Ради ЄС, щоб проаналізувати ситуацію і обговорити, як можна було б переглянути, якщо в цьому буде необхідність, фінансові домовленості з Іраном.
"Це чисто грецька проблема, яку ми розглянемо, якщо це буде необхідно. Але вона виходить за рамки загального рішення про нафтові санкції", - заявив європейський чиновник.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас