В Греції провалилася передостання спроба створити уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Греції провалилася передостання спроба створити уряд

Казна та Політика
318
В Греції провалилася чергова спроба сформувати правлячу коаліцію. Як повідомляє в п'ятницю агентство AFP, ліві радикали відмовилися співпрацювати з консерваторами і соціалістами. На думку експертів, шанси домовитися про коаліційний уряд мінімальні. Тепер слово за президентом країни Каролосом Папульясом. Згідно з Конституцією, він повинен провести останній раунд переговорів з лідерами політичних партій.
Раніше про відмову продовжити коаліційні переговори оголосила Коаліція радикальних лівих сил СІРІЗА, нагадує агентство dpa. "Соціалісти і консерватори намагаються сформувати уряд, який має намір продовжити реалізацію програми жорсткої економії", - заявив лідер блоку Алексіс Ціпрас.
В ефірі столичного телеканалу він дорікнув лідерам Всегрецького соціалістичного руху ПАСОК і партії "Нова демократія" в тому, що вони направили послання на адресу канцлера Німеччини Ангели Меркель (AngelaMerkel) і глави Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, в яких підтвердили прихильність програмами економії . У зв'язку з цим Ціпрас підкреслив, що така політика засуджена народом і ніякий уряд не має права її продовжувати.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас