У РФ вважають, що Україна "достатньо швидко" вступить до Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ вважають, що Україна "достатньо швидко" вступить до Митного союзу

394
Україна "досить швидко" прийме рішення про вступ до Митного союзу і Єдиного економічного простору Росії, Казахстану та Білорусі.
Таку думку сьогодні на прес-конференції в Москві висловив голова комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький, відповідаючи на запитання власного кореспондента УНІАН у РФ.
"Я вважаю, що Україна буде брати участь і в Митному союзі, і Євразійському економічному союзі, але до цього буде підходити або вже до цього підходить з обережністю", - сказав Слуцький.
Він зазначив, що поки керівництво України вирішило подивитися розвиток інтеграційних об'єднань на пострадянському просторі і ще раз прорахувати всі плюси і мінуси для себе.
При цьому Слуцький підкреслив, що за підрахунками відомих, не проросійських українських економістів, це принесе користь для економіки України, що наочно демонструє вже сьогодні товарообіг між Україною і країнами Митного союзу.
"Україна прийде до Митного союзу, до Євразійського економічного союзу тоді, коли вважатиме за потрібне. Ми нікого, і Україну в тому числі за вуха не тягнемо. Ми не займаємося реінкарнацією Радянського Союзу - ми створюємо наднаціональну структуру, яка, перш за все, заснована на економічній інтеграції", - сказав він.
"Україні потрібна якась кількість часу, щоб ухвалити з цього приводу рішення... Буде це досить швидко, за моїми прогнозами", - сказав Слуцький.
Він підкреслив, що в України і РФ - "найтісніші зв'язки і щодо найскладніших досьє буде знайдено спільний знаменник, у тому числі і в питанні інтеграції".
З 1 січня 2012 року на просторі Росії, Білорусі та Казахстану запрацювала нова інтеграційна структура - Єдиний економічний простір (ЄЕП). Передбачається, зазначає РИА "Новости", що всередині ЄЕП буде забезпечено вільне переміщення товарів, послуг і капіталів через державні кордони країн-учасниць. Поряд з утвореним раніше Росією, Білоруссю і Казахстаном Митним союзом, ЄЕП має стати важливою віхою на шляху до створення іншого більшого інтеграційного об'єднання - Євразійського економічного союзу (ЄЕС), ідею якого ще в 1994 році запропонував казахстанський президент Нурсултан Назарбаєв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас