На свою розкрутку до виборів політики викинуть 2,3 мільярда дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На свою розкрутку до виборів політики викинуть 2,3 мільярда дол.

Казна та Політика
348
У 2012 році політики виймуть зі своїх кишень на рекламу в тому чи іншому вигляді від 1,8 до 2,3 мільярдів доларів.
Про це йдеться в статті для "Української правди" президента групи SA Political Communications, керівника Асоціації зовнішньої реклами України Артема Біденка.
"Кандидат в мажоритарному окрузі - це від 700 тисяч доларів на півроку, але бажано більше - близько 1,5 мільйона. Помітна участь партії у виборчій кампанії - від 35 мільйонів доларів, але бажано, звичайно, більше. Для деяких грандів вітчизняної політики це "бажано" легко перетворюється на 200 мільйонів доларів на круг", - зазначає Біденко.
"Якісна кампанія для кандидата в мери столиці - до 25 мільйонів у.о. Взагалі політики виймуть зі своїх кишень в тому чи іншому вигляді в 2012 році від 1,8 до 2,3 мільярдів доларів на розкрутку себе, своїх проектів, своїх водіїв, масажистів та інших видатних людей", - відзначає він.
На його думку, 60% цих грошей будуть витрачені даремно.
"За кордоном політична реклама, як і комерційна, реалізується за чіткими і прозорими принципами - перемога будь-якою ціною нікого не цікавить, ефективність витрат є базовим мотивом кампанії. Можливо, так склалося тому, що після виборів "відбити" вкладені інвестиції практично нереально. А можливо, причина лежить в небажанні бути посміховиськом: з грошима переможе навіть ідіот. Спробуйте без грошей", - пише Біденко.
"В Україні ситуація протилежна, і реклама, яка є на виду, грає тут свою руйнівну роль. Переважній більшості вітчизняних політиків пряма реклама здається найважливішим і разом з тим найпростішим елементом виборчої кампанії. Порівнюючи з польовими роботами, пошуком людей для роботи в комісіях, організацією прес-служби, боротьбою з конкурентами та ефективною роздачею гречки - розміщення реклами є банальним і простим", - зазначив він.
Раніше Forbes з'ясував, у скільки обійдеться виборча кампанія українському бізнесу.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас