ВВП Білорусії в січні-квітні зріс на 2,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Білорусії в січні-квітні зріс на 2,9%

Казна та Політика
97
ВВП Білорусії в січні-квітні 2012 року зріс на 2,9% порівняно з січнем-квітнем 2011 року. За даними державних ЗМІ, про це повідомив прем'єр-міністр країни Михайло Мясникович на засіданні Радміну в п'ятницю.
"Макроекономічна стабілізація пройшла без жорсткої посадки ВВП, це відповідь тим опонентам, які лякали стагнацією економіки, мовляв, макроекономічна стабілізація неминуче вестиме до стагнації. За 4 місяці темп зростання ВВП - 102,9%, і це до високої бази минулого року, яка за 4 місяці становила 112,3%", - сказав Мясникович.
За його словами, прийняті на макрорівні комплексні заходи економічної політики в країні дають позитивні результати. "У першому кварталі ми маємо профіцит зовнішньої торгівлі у розмірі 10,7% ВВП, темп зростання експорту товарів і послуг - 142,5%", - повідомив прем'єр.
Між тим він констатував, що в білоруській економіці зберігаються традиційні ризики. "Треба бути, шановні колеги, об'єктивними і самокритичними, все-таки темпи модернізації економіки не дозволяють стверджувати, що позитивні тенденції набули незворотного характеру. На всіх рівнях управління треба прийняти додаткові рішення про активізацію інноваційної діяльності, бізнес-ініціативи, як ключових факторів довгострокового економічного зростання", - вважає Мясникович.
Прем'єр-міністр запропонував членам уряду сконцентрувати свою роботу на виробленні рішень "з урахуванням вимог президента, озвучених в посланні білоруському народу і Національним зборам, а також під час відповідей глави держави на питання парламентаріїв". "Уряд у цій ситуації буде, що називається, всю міць виконавчої влади направляти на організацію цієї роботи і виконання", - сказав Мясникович.
Як повідомлялося, за цільовим прогнозом, затвердженим президентом, приріст ВВП Білорусії в 2012 році повинен скласти 5-5,5%. У першому кварталі ВВП зріс на 3%.
МВФ прогнозує приріст ВВП Білорусії в цьому році в межах 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас