Італійська опозиція запропонувала обміркувати вихід Риму з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійська опозиція запропонувала обміркувати вихід Риму з єврозони

Казна та Політика
203
Держборг Італії продовжує зростати, а тому італійцям слід обміркувати можливість виходу з єврозони, вважає опозиційний політик і лідер руху "П'ять зірок" Беппе Грілло.
"Давайте поглянемо правді в очі, це питання не може бути табуйовано, - заявив Грілло після того як були оголошені підсумки муніципальних виборів, на яких його рух посів третє місце. - Держборг зростає, взяти витрати під контроль не вдається, компанії закриваються, вартість робочої сили зростає, зарплати падають, на довершення всього у нас навіть немає можливості реструктурувати борг".
Політик підкреслив, що вихід з єврозони - це не офіційна позиція руху "П'ять зірок", якому ще потрібно виробити спільний підхід до вирішення даного питання, передає Інтерфакс.
"Ми повинні запитати себе, чи можемо ми дозволити собі це, і яким буде збиток, - сказав Грілло. - Ми могли б девальвувати нашу стару добру ліру на 40-50% відразу, а це, хоч і не вирішило б наші економічні проблеми, зробило б нашу економіку більш конкурентоспроможною".
Темпи зростання італійської економіки відстають від середніх по єврозоні протягом, принаймні, останніх 10 років, цього року ВВП країни, як очікується, скоротиться на 1,2%, при цьому нинішня рецесія є вже четвертою з моменту введення євро.
За прогнозами уряду, який реалізує програму скорочення видатків обсягом 20 млрд. євро, вартість обслуговування держборгу, що становить 1,9 трлн. євро, виросте в поточному році на 5,3% (до 123,4% ВВП) після підвищення на 4,9% в 2011 році.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас