Безробіття у Греції знову оновило рекорд країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття у Греції знову оновило рекорд країни

Казна та Політика
598
Рівень безробіття в Греції в лютому 2012 р. побив новий рекорд, склавши 21,7%. Про це свідчать дані грецького статистичного агентства ELSTAT. Таким чином, показник виріс на 0,4 відсоткового пункту, в порівнянні з переглянутим показником попереднього місяця на рівні 21,3%.
Важка обстановка на ринку праці ускладнилася на тлі вжитих урядом країни заходів жорсткої економії. Програма зі скорочення дефіциту бюджету, проведена грецькою владою під тиском міжнародних кредиторів і покликана вберегти країну від стихійного дефолту, забезпечивши фінансування з боку "трійки" (Європейська комісія, Європейський центральний банк, Міжнародний валютний фонд), обернулася для грецького ринку праці банкрутствами підприємств та масштабними скороченнями.
У березні Греція значно знизила допомогу безробітним на тлі зростання безробіття: допомога буде знижена на 22%, до 359 євро на місяць. Ці виплати були прив'язані до мінімального розміру оплати праці, який також був знижений на 22%, до 586 євро.
Рівень безробіття в Греції більш ніж в 2 рази перевищує середній рівень безробіття в країнах єврозони. У лютому 2012 р. цей показник для 17 держав валютного блоку склав 10,8% - теж рекордний показник для єврозони.
Нагадаємо, середньорічне безробіття в Греції в 2011 р., за даними ELSTAT, підскочило до 17,3% з 12,5% в 2010 р. Рівень безробіття в Греції в IV кварталі 2011 р. встановився на позначці 20,7 %. У III кварталі 2011 р. показник перебував на позначці 17,7%, в останній чверті 2010 р. - на позначці 14,2%.
Гірша, ніж в Греції, ситуація з безробіттям тільки в Іспанії. У I кварталі 2012 р. - знову антирекорд, показник досяг позначки 24,6%. Кількість безробітних склала 5,6 млн осіб, причому з початку року в Іспанії втратили роботу більше 394 тис. осіб. Влада заявила, що країна занурилася в повторну рецесію.
Високе безробіття останнім часом стало звичним явищем і у Франції. За даними Міністерства праці країни, кількість безробітних у Франції досягла рекордних показників за останні 12 років. Ще одна флагманська країна ЄС - Німеччина - навпаки переживає рекордне з моменту об'єднання країни 20 років тому зниження рівня безробіття.
Проблеми з працевлаштуванням громадян переживають і заокеанські США. Рівень безробіття в США довгий час тримався на рівні близько 9%, проте в останні місяці почав знижуватися.
У світі, згідно з останніми даними Міжнародної організації праці (МОП), роботи немає у більш ніж мільярда людей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас