Італія закликала Єврокомісію активніше підтримувати зростання економіки ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія закликала Єврокомісію активніше підтримувати зростання економіки ЄС

Казна та Політика
122
Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті закликав Європейську комісію активніше підтримувати зростання економіки Євросоюзу. "Я закликаю єврокомісара з економіки та фінансів Оллі Рена і Єврокомісію взяти активну участь у прийнятті заходів зі стимуляції економічного зростання", - цитує Reuters звернення Монті до Рену.
Прем'єр-міністр Італії також запропонував ввести нові бюджетні правила, за якими уряди країн Європи отримають можливість виплачувати борги приватним кредиторам поза рамками офіційного бюджету. Подібна лібералізація бюджетних правил особливо вигідна Італії, оскільки дозволить прискорити щорічну виплату близько 60 млрд євро приватному сектору.
Монті закликав розділити державні витрати на "ефективні" і "неефективні". До перших він відніс інвестиції держави в економіку, до других - непродуктивні державні витрати. Подібне розділення не підтримується Німеччиною та іншими державами півночі Європи. "Я закликаю наших німецьких партнерів обміркувати той факт, що зростання продуктивності через державні інвестиції є осмисленою політикою", - додав глава уряду Італії.
Монті також зазначив, що введення загальних для країн єврозони боргових зобов'язань (так званих євробондів) може відбутися в найближчому майбутньому.
У свою чергу Рен пообіцяв прислухатися до думки італійського прем'єр-міністра. Єврокомісія, за словами чиновника, розглядає збільшення інвестицій в "зелену" економіку, науково-технічні дослідження та інновації.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас