В Японії схвалили план реструктуризації TEPCO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії схвалили план реструктуризації TEPCO

Енергетика
123
Влада Японії в особі міністра економіки, торгівлі і промисловості Юкіо Едано схвалила план реструктуризації бізнесу оператора аварійної АЕС "Фукусіма" TEPCO. Урядові вливання дозволять врятувати TEPCO, що забезпечує електроенергією 45 млн осіб в Токіо та передмістях японської столиці, при цьому держава встановить контроль над оператором АЕС "Фукусіма", передає Reuters.
Відзначимо, що TEPCO опинилася в скрутному фінансовому становищі після аварії на АЕС "Фукусіма", яка вилилася в багатомільярдні компенсації постраждалим, значну частину яких компанії все ще потрібно погасити: кількість постраждалих перевищує 160 тис. осіб, а загальний обсяг компенсаційних виплат може досягти 32,55 трлн ієн (30,7 млрд дол.)
Схвалений Едано план передбачає, що уряд Японії отримає більше половини голосуючих прав в TEPCO. В обмін на надання фінансової допомоги влада Японії отримає мажоритарну частку в операторі, який до інциденту на АЕС "Фукусіма" був найбільшою енергетичною компанією світу у приватній власності, з можливістю подальшого збільшення цієї частки до 75%.
29 березня 2012 року японська корпорація Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) звернулася до уряду країни за допомогою в обсязі 1 трлн ієн.
Крім цього TEPCO попросила у японської влади додаткові 850 млрд ієн (10,24 млрд доларів) із коштів фонду допомоги постраждалим в результаті аварії на АЕС "Фукусіма", які планується направити на виплату компенсацій. Едано, за яким залишається останнє слово в питанні надання компанії коштів, тоді заявив, що хоче більших повноважень для уряду Японії в управлінні справами TEPCO.
Нагадаємо, в березні 2011 р. в Японії стався потужний землетрус магнітудою 9,0, після чого на узбережжя країни обрушилося цунамі. Жертвами удару стихії стали близько 20 тис. людей. Крім того, природні катаклізми викликали аварію на АЕС "Фукусіма-1". На станції сталося кілька вибухів, які призвели до витоку радіації. 16 грудня 2011 року японська влада оголосила про закінчення операції зі стабілізації обстановки на АЕС. При цьому експерти визнають, що на повне вивантаження палива з реакторів піде не один десяток років.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас