В Україні набирає чинності закон про скасування подвійного декларування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набирає чинності закон про скасування подвійного декларування

859
В Україні набирає чинності закон № 4661-VI про внесення змін до Податкового кодексу України щодо упорядкування податкового декларування. Відповідний закон опублікований в газеті Урядовий кур'єр 8 травня.
Закон вносить зміни до Податкового кодексу України, які скасовують подвійне декларування фізичними особами в різних деклараціях одних і тих же показників доходів і майнового стану. Крім того, закон уточнює порядок проведення річного перерахунку податку на доходи фізичних осіб (у встановлених Податковим кодексом випадках обов'язкового декларування фізичними особами доходів за звітний рік), та порядок оподаткування сум, що підлягають оподаткуванню за такими перерахунками.
Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович підписав закон про скасування подвійного декларування 27 квітня поточного року.
Нагадаємо, що Конституційний суд визнав неконституційним положення закону, згідно з яким держслужбовці і депутати повинні були декларувати свої видатки і витрати своїх сімей з дня вступу в дію даного закону 1 липня 2011 року. Своїм рішенням КС переніс на півроку терміни декларування депутатами та держслужбовцями своїх видатків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас