Єврокомісія: Вихід Євросоюзу з кризи базується на трьох головних принципах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: Вихід Євросоюзу з кризи базується на трьох головних принципах

Казна та Політика
370
Вихід Європейського Союзу з кризи базується на трьох головних принципах - фіскальній консолідації, зменшенні відмінностей в конкурентоспроможності різних регіонів ЄС та інвестиціях в галузі, які простимулюють зростання. Про це заявив Оллі Рен, віце-президент Європейської Комісії та комісар з економічних та монетарних питань, повідомляє представництво ЄК в Україні, пише РБК-Україна.
Перша засада - фіскальна консолідація, яка передбачає зменшення рівня державного боргу і дефіциту бюджету країн-членів ЄС. Для досягнення цієї мети ЄС запропонував оновлений Пакт про стабільність і зростання. Він заснований на чітких правилах і запроваджує "ясні орієнтири для дефіциту державного бюджету та державного боргу" та "передбачає можливі санкції" щодо держав ЄС, які будуть порушувати дисципліну. Разом з тим Рен наголошує, що Пакт є диференційованим документом і враховує специфіку кожної окремої країни і її середньострокову динаміку.
Другий блок заходів "ґрунтується на визнанні того, що нинішня криза має не тільки фіскальне коріння, але й глибокі джерела в макроекономічних дисбалансах і відмінностях рівнів конкурентоспроможності" всередині ЄС. "Низький рівень фінансових витрат і інші фактори привели до незбалансованого розподілу ресурсів і до їх менш продуктивного використання, живлячи надлишкове споживання, перегрів ринку житла і зовнішні, і внутрішні борги", - заявив Рен. Саме тому ЄС зараз "систематично відповідає на ці проблеми, щоб не допустити повторення цих подій".
Третій блок полягає в необхідності стимулювання інвестицій в ключові сектори, які будуть стимулювати зростання, - в галузі енергетики, транспорту, інновацій, дослідницької діяльності і комунікацій. Для цього ЄС збирається використовувати ресурси своїх банків, зокрема Європейського інвестиційного банку, для допомоги приватним інвестиціям і зменшення їх ризиків. "Ми повинні розумно використовувати державні інвестиції, стимулюючи інвестиції від приватного сектора", - заявив комісар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас