Азаров все ще вважає, що ЄС підпише угоду з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров все ще вважає, що ЄС підпише угоду з Україною

Казна та Політика
256
Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів, про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив сьогодні на засіданні української частини Ради з питань співробітництва між Україною та Європейським Союзом.
Азаров підкреслив, що головне завдання уряду в сфері євроінтеграції - ретельне виконання всіх узгоджених з ЄС дій.
"Євроінтеграція України - шлях безальтернативний, і на ньому ми повинні демонструвати енергійність і абсолютну сумлінність", - заявив глава уряду.
Учасники засідання розглянули актуальні питання двостороннього співробітництва, зокрема стан виконання Плану зовнішньополітичних заходів, спрямованих на отримання підтримки інститутів ЄС і держав-членів ЄС при підписанні Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Крім того, обговорювалося питання про виконання першого етапу (законодавчого) Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України. Відзначено, що серед основних питань, які необхідно вирішити для завершення першого етапу Плану дій, залишається ухвалення законопроектів про документи для виїзду за кордон з електронним носієм біометричної інформації, про боротьбу з дискримінацією та про захист персональних даних.
Під час засідання також йшлося про залучення фінансових ресурсів з боку ЄС, зокрема щодо відновлення реалізації програм секторальної бюджетної підтримки та отримання макрофінансової допомоги ЄС.
Також учасники засідання обговорили питання про виконання зобов'язань України в рамках Договору про заснування Енергетичного співтовариства та стан переговорного процесу щодо укладення Угоди між Україною та ЄС про спільний авіаційний простір.
15 травня в Брюсселі має відбутися засідання Ради з питань співробітництва Україна-ЄС.
За попередніми даними, Україну на засіданні Ради повинен представляти прем'єр-міністр Азаров.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас