У Білорусі знову стали скорочуватися резерви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі знову стали скорочуватися резерви

Банківські метали
586
Золотовалютні резерви Білорусі, розраховані за стандартами МВФ, в квітні скоротилися до $7,956 млрд з $8,085 млрд в результаті дострокового погашення боргів перед банками на $400 млн, повідомив Нацбанк, пославшись на попередній характер даних.
Резерви, розраховані за національною методикою, яка включає російські рублі, юані і дорогоцінні камені, скоротилися до $9,510 млрд з $9,600 млрд на 1 квітня.
"На зниження обсягу золотовалютних резервів в квітні 2012 року вплинуло погашення урядом і Національним банком Білорусі зовнішніх і внутрішніх зобов'язань в іноземній валюті. При цьому зобов'язання Національного банку на суму понад $400 млн були виконані достроково", - йдеться в повідомленні.
Білоруський Нацбанк активно позичав валюту у білоруських і російських банків наприкінці 2010 і на початку 2011 року, поповнюючи резерви, виснажені в безуспішних спробах підтримати курс рубля, що впав на 65 відсотків через фінансову кризу.
Однак, в кінці минулого року резерви зросли завдяки надходженню з Росії більш ніж $4,5 млрд і протягом перших трьох місяців демонстрували постійний незначний приріст за рахунок позитивного сальдо купівлі валюти.
Нацбанк говорив, що придбав за перший квартал в цілому $1 млрд.
До кінця поточного року, в разі несприятливої ситуації із зовнішнім фінансуванням, Нацбанк очікував скорочення резервів до $7,0 млрд через необхідність погашати відсотки за зовнішніми боргами.
Раніше повідомлялося, що Національний банк Білорусі в 2013 році планує почати підготовку до деномінації білоруського рубля, конкретні терміни якої не визначені.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас