Лідер лівого руху Греції вимагає від влади скасування договору з ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідер лівого руху Греції вимагає від влади скасування договору з ЄС і МВФ

Казна та Політика
405
Лідер ліворадикального руху СІРІЗА, що займає друге місце на виборах в грецький парламент, Алексіс Ціпрас повідомив про свою вимогу скасувати домовленості з Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом.
"(Канцлер ФРН) Ангела Меркель повинна усвідомити, що політика заходів жорсткої економії зазнає поразки", - заявив Ціпрас.
Також, зазначивши, що прихильники укладення угоди - партії ПАСОК і "Нова демократія" - становлять тепер меншість у парламенті, Ціпрас запропонував лівим партіям створити коаліцію з метою домогтися скасування угоди з кредиторами.
Однак деякі партії, зокрема, Комуністична партія Греції, пропозицію Ціпраса про співпрацю відхилили.
Раніше повідомлялося, що глава грецького Центробанку Георгіос Провопулос заявив, що грецька економіка скоротиться в поточному році більш значно, ніж очікувалося спершу: ВВП знизиться на 5% замість раніше прогнозованих 4,5%.
Економіка Греції переживає серйозну кризу. У березні 2012 року після успішної операції з обміну державних облігацій, що зперебувають в розпорядженні приватного сектора, Міжнародний валютний фонд і Єврогрупа схвалили виділення Афінам другого пакету стабілізаційного кредиту на суму понад 130 млрд євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас