Єврокомісар висловив надію на відновлення фінансової допомоги ЄС для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар висловив надію на відновлення фінансової допомоги ЄС для України

Казна та Політика
152
Єврокомісар з питань бюджету Януш Левандовський сподівається на рішення проблем, що дасть можливість відновити фінансову допомогу Євросоюзу для України.
"Для України дуже важливо, і цим я зараз займаюся, розблокувати різноманітні форми фінансової допомоги. Українці намагаються виконати умови, які їм поставив ЄС, зате ми маємо добру волю, і цей процес зараз відбувається одночасно з проблемами Євро-2012. Сподіваюся, що розблокуємо фінансову допомогу, яка, ймовірно, становитиме для України сотні мільйонів євро", - зазначив Левандовський.
На його переконання, незважаючи на відмову багатьох європейських політиків їхати на Євро-2012, чемпіонат пройде успішно. "Євро-2012, як свято спорту, захистить себе власними силами, оскільки потребує хорошої організації, хорошого футболу і вболівальників, а не обов'язково єврокомісара і політиків, насамперед тих, які хочуть показати себе з цієї нагоди перед телекамерами", - підкреслив єврокомісар.
У той же час він підтвердив, що він, як і інші члени Єврокомісії, не поїде в Україну під час ЧЄ-2012 через справу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Він зазначив, що це ставить його, як поляка, в незручне становище, враховуючи організацію турніру в РП. "Це ставить у незручну ситуацію польського єврокомісара, який є членом колегії, яка прийняла рішення, що не приймає зараз запрошень на турнір з України", - зазначив Левандовський.
Раніше повідомлялося, що Україна планує завершити переговори щодо кредитної угоди для отримання макрофінансової допомоги з боку Євросоюзу в липні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас