Тігіпко не хоче сліпо виконувати вказівки МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко не хоче сліпо виконувати вказівки МВФ

Казна та Політика
264
Уряд України не має наміру "сліпо" виконувати вказівки Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо підвищення тарифів на комунальні послуги для населення, щоб отримати черговий транш кредиту Фонду, заявив віце-прем'єр - міністра соціальної політики Сергій Тігіпко.
"Якщо піти по-дурному і виконувати сліпо, незважаючи ні на що, вказівки, можна заробити гроші, але створити проблеми для своїх людей", - заявив Тігіпко в інтерв'ю "5 каналу", яке транслювалося в п'ятницю.
"У моїй практиці є вже достатньо моментів, коли МВФ говорив одне, а сталося (погіршення ситуації - Ред.) трохи пізніше. Я пам'ятаю криза 1998 року, пам'ятаю, які були поради, і до чого все це призвело - ми залишилися з валютними резервами "нуль", - пояснив він.
"Тому ідеям МВФ в макроекономічному плані, безумовно, так, але ми живемо не в макроекономічному просторі, а з конкретними людьми. І коли нам кажуть: підніміть ціни на 32,5% на комунальні послуги для всього населення, то мені здається, що це погана ідея. Якщо робити по-розумному таку реформу, то люди не відчують", - підкреслив віце-прем'єр.
Він нагадав, що в країнах Європи при підвищенні тарифів на житлокомпослуги одночасно реалізовувалися і програми з енергозбереження. "Ситуація у всій Європі, яка була за рахунок програм, за рахунок енергозбереження в першу чергу: ціни піднімалися на комунальні послуги, а люди платили ті ж гроші, які вони практично платили до цього. Ось це розумна реформа", - зазначив Тігіпко. < / p>
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас