Палладій за тиждень подешевшав на 4%, платина - на 2,8 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Палладій за тиждень подешевшав на 4%, платина - на 2,8

Банківські метали
121
Платина за тиждень торгів на LME подешевшала на 2,8%, ціна на паладій знизилася на 4%.
Ціни на платиноїди на цьому тижні були ослаблені через закриття низки азіатських і європейських ринків на травневі свята, вказано в бюлетені найбільшого світового дистриб'ютора платиноїдів Johnson Matthey. На тлі невеликих обсягів торгів було потрібне незначне падіння цін на золото для обвалу вартості платини майже на 3% і паладію - на 4%. Вплинули і негативні новини про безробіття в єврозоні, яке досягло рекордного рівня в березні, розчарувавши інвесторів. Позитивні новини, однак, приходили з Китаю, де відбулося збільшення виробничої активності в квітні - індекс менеджерів закупівель PMI в п'ятий раз поспіль показав зростання в місячному численні.
Ціни на початку і в середині тижня спокійно рухалися вниз, але до кінця тижня падіння стало різкішим, бо золото опустилося нижче ключового психологічного рівня в $1650 за унцію, що призвело до широких розпродажів в секторі дорогоцінних металів. Падіння ціна на платину було урівноважене сильним попитом з боку азіатських інвесторів.
Палладій пішов за платиною і золотом, незважаючи на гарні новини з автомобільного сектора - продажі автомобілів в США в квітні зросли на 2,3%, сильні показники продемонстрували Toyota і Chrysler, General Motors підвищила річний прогноз.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас