Ветеранам до Дня Перемоги виплатять близько 2 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ветеранам до Дня Перемоги виплатять близько 2 тисяч

Казна та Політика
276
До Дня Перемоги ветеранам ВВВ виплатять грошову допомогу.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи сьогодні засідання Кабміну.
"Наближається велике всенародне свято - День Перемоги. Ми зробили чимало, щоб гідно його зустріти. У першу чергу це гідно відзначити заслуги ветеранів війни. Їх подвиг не забувається, наш борг перед ними - священний і щоденний. До свята Перемоги виплачується підвищений розмір разової грошової допомоги інвалідам Великої Вітчизняної війни. В залежності від групи інвалідності, допомога складає від 1 тис. 720 до 2 тис. 200 гривень. Це - в два-три рази більше, ніж у минулому році. Таку допомогу отримають майже 2 млн громадян", - сказав М.Азаров.
Також він повідомив, що збільшено розміри допомоги до пенсій учасникам війни, для нагороджених медалями, інших учасників війни. Збільшену допомогу отримають 1 млн 307 тис. ветеранів. Крім того, за словами М.Азарова, з 1 травня збільшено розмір виплат членам сімей померлих інвалідів війни та членам сімей загиблих військовослужбовців. Такі виплати отримають 173 тис. громадян.
"Принагідно додам, що з 1 травня всім пенсіонерам, які отримують трудові пенсії та мають повний трудовий стаж, уряд підняв пенсію більше ніж на 100 гривень. Для тих, хто не має такого стажу, підвищення становить близько 50 гривень. Підвищено на 25 відсотків розміри пенсій інвалідам війни, в тому числі нараховані в мінімальних розмірах", - підкреслив глава уряду.
Також він зазначив, що в І кварталі 2012 року з урахуванням усіх прийнятих рішень уряду, мінімальний розмір пенсії зріс: у інвалідів війни І групи - до 2 тис. 388 грн; у інвалідів війни ІІ групи - до 2 тис. 137 грн; у інвалідів війни ІІІ групи - до 1 тис. 886 грн.
"Ми починаємо ліквідацію розриву між пенсіями військовослужбовців, які пішли з армії в даний час, і тими, хто закінчив службу 5 років тому. 23 травня уряд ухвалив рішення про поетапне збільшення розмірів пенсій колишніх військовослужбовців: з липня на 11%, з 1 вересня - на 23% і з 1 січня 2013 р. - на 35%", - сказав Азаров.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас