S&P погрожує знизити рейтинг Японії за відсутності реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P погрожує знизити рейтинг Японії за відсутності реформ

Казна та Політика
92
Японія може втратити кредитний рейтинг на рівні "АА-", якщо держборг країни продовжить зростати, а реформи - відкладатися, поки непопулярний уряд намагається вирішити фінансові проблеми за рахунок підвищення податків, повідомило в четвер рейтингове агентство Standard & Poor's.
"Якщо політична обстановка погіршиться, в порівнянні з поточною, ми можемо відмовитися від підтримки на політичному фронті, і в цьому випадку рейтинг може знизитися", - заявив голова підрозділу S&P в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Кіменг Тан.
"Якщо борг продовжить зростати швидкими темпами, ми можемо також знизити рейтинг за відсутності компенсуючих змін", - сказав Тан.
S&P дотримується "негативного" прогнозу щодо рейтингу Японії.
У Японії найвище боргове навантаження серед розвинених економік. Незважаючи на спроби уряду підвищити податки для зміцнення державних фінансів, правляча партія ніяк не може заручитися необхідною підтримкою парламенту.
Слабка перспектива зростання Японії також є причиною відстрочки податкової реформи, яка передбачає дворазове збільшення податку з продажів до 2015 року, яке може негативно відбитися на споживчих витратах.
"Реформи викличуть зниження споживчих витрат, що перетворить слабкий сценарій зростання на ще млявіший, - зазначив Тан. - Буде дуже важко".
Рейтингове агентство Moody's днями також попередило Японію, що може знизити рейтинг країни раніше, ніж очікувалося, якщо уряд не підвищить податок з продажів, а інвестори вимагатимуть більш високих відсотків з держборгу.
Агентства S&P і Fitch фіксують рейтинг Японії на позначці "AA-" з "негативним" прогнозом, агентство Moody's - на тому ж рівні за своєю шкалою ("Aa3"), але зі "стабільним" прогнозом.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас