У Німеччині з'явиться "бензинова поліція" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині з'явиться "бензинова поліція"

Енергетика
538
Уряд Німеччини, посилюючи контроль за цінами на бензин, ухвалив рішення створити спеціальний орган, через який держава буде контролювати цінову політику нафтових концернів - "бензинову поліцію". Власники приблизно 14700 бензоколонок країни в майбутньому повинні будуть надавати детальну інформацію про те, коли і наскільки планується підвищити або знизити ціни на АЗС.
Автозаправні станції, дилери та нафтопереробні заводи також повинні будуть повідомляти, де і за якою вартістю вони закуповували паливо. Таким чином Берлін має намір перешкодити зловживанням зважаючи на нинішні рекордно високі ціни на пальне. Міністр економіки Німеччини Філіп Реслер очікує, що нововведення підвищить прозорість та конкуренцію на паливному ринку, відзначає AFP. Передбачається, що антикорупційному відомству стане легше виявити і припинити зловживання.
Тим часом проти заснування "бензинової поліції" виступають 5 нафтових концернів, що домінують на німецькому ринку, а також дрібні АЗС. Представники галузі кажуть про "бюрократичного монстра" у зв'язку з величезним обсягом даних, які повинні бути проаналізовані. Концерни побоюються, що будуть грати роль цапа-відбувайла за високі ціни на автомобільне паливо, стверджуючи, що вони пов'язані з тим, що кілька місяців тому подорожчала нафта.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас