Експерт: Газ для України може різко подорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Газ для України може різко подорожчати

Енергетика
1366
Якщо під час наступних переговорів з іранського питання не буде знайдено ніякого компромісу, то для світу це обернеться різким подорожчанням нафти, а зокрема для України, ще й подорожчанням газу, вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
"Для України невигідні будь-які ембарго проти Ірану. По-перше, Тегеран - активний покупець українського металу і продуктів харчування. По-друге, ембарго однозначно призведе до глобального зростання цін на нафту, а паралельно буде дорожчати газ. Вже зараз ціна російського газу переводить вітчизняне виробництво в розряд збиткового, а виробництво металу - низько рентабельного", - пояснив фахівець.
Як результат - вже в кінці поточного року Україна може опинитися у тяжкому економічному становищі, коли купівля газу на зимовий період стане непідйомним завданням для економіки країни, вважає фахівець. "Хочеться вірити, що сторонам вдасться знайти компроміс. Інакше світ зіткнеться з такою проблемою, порівняно з якою фінансова криза здасться легким нежитем", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас