В Росії не будуть вводити особливий податок на розкіш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії не будуть вводити особливий податок на розкіш

Казна та Політика
236
Російський уряд не збирається вводити спеціальний податок на розкіш, проте росіяни, які володіють дорогими машинами або елітною нерухомістю, будуть платити підвищені податки, заявив заступник глави мінфіну Сергій Шаталов.
"Спеціального податку на розкіш не буде, передбачається вирішувати цю проблему через підвищені ставки транспортного податку для надпотужних автомобілів і при введенні податку на нерухомість - встановлення прогресивної системи оподаткування для дорогої нерухомості", - цитує Шаталова Інтерфакс.
За його словами, прийнято рішення збільшити ставки транспортного податку для автомобілів потужністю понад 410 кінських сил.
"За нашими оцінками, під оподаткування підпадуть близько 20 тис. автомобілів, з яких 7 тис. - Москва, 1 тис. - Московська область, інші - по всій території Росії", - сказав Шаталов.
Щодо дорогої нерухомості він запропонував таку шкалу оподаткування: до 100 млн рублів - ставка 0,05% від ринкової або кадастрової вартості, від 100 до 300 млн рублів - 0,1%, понад 300 млн рублів - 0,3%.
Раніше глава мінфіну Антон Силуанов заявляв, що податок на розкіш може бути введений в Росії вже з 2013 року.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас