Влада Португалії запевнила в стабільності банківської системи країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Португалії запевнила в стабільності банківської системи країни

Казна та Політика
163
Банкам Португалії вистачить фінансування на найближчі три роки завдяки великому обсягу трирічних позик у Європейського Центробанку (ЄЦБ), у них також достатньо фінансових гарантій, повідомив заступник голови Банку Португалії Жозе Рамальо.
Обсяг позик португальських банків в ЄЦБ зріс у березні до рекордних 56 млрд євро в порівнянні з 46 мільярдами євро в кінці 2011 року після двох аукціонів з уливання ліквідності в грудні і лютому. За словами Рамальо, сумарний обсяг запозичень банків становить близько 55 мільярдів євро.
Банки Португалії тривалий час витіснені з ринків міжбанківського кредитування, тому що інші банки неохоче надають їм кредити в розпал кризи єврозони, тим більше що Португалія отримує фінансову допомогу від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.
Банки єврозони втрачали довіру один до одного в міру того як боргова криза єдиного валютного блоку продовжила поглиблюватися в минулому році. ЄЦБ надав банківській системі єврозони понад трильйон євро ліквідності на двох аукціонах трирічних кредитів в грудні і лютому.
"Після аукціону ЄЦБ в лютому португальські банки забезпечили собі від 85 до 90 відсотків гарантованого фінансування на три роки", - повідомив Рамальо.
"За рахунок цих операцій ми змогли значною мірою стабілізувати їхні фінансові потреби, - додав Рамальо. - На даний момент у них також більш ніж достатньо фінансових гарантій".
За словами Рамальо, хоча деякі гарантії можуть стати непридатними в разі можливого зниження кредитного рейтингу, банки працюють над збільшенням числа гарантій.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас