Білорусь відмовилась від формування списку підприємств для приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь відмовилась від формування списку підприємств для приватизації

Казна та Політика
150
Білорусь, яка взяла на себе зобов'язання перед Антикризовим фондом (АКФ) ЄврАзЕС щодо приватизації держвласності, відмовилася від складання списку відповідних підприємств, повідомив віце-прем'єр республіки Сергій Румас.
"На нараді у президента було вирішено відмовитися від приватизаційних списків. Таким чином, сьогодні немає затверджених списків підприємств, які підлягають приватизації в цьому або в наступному році", - сказав Румас.
Він зазначив, що будь-яке підприємство в Білорусі може підлягати приватизації, якщо буде знайдений інвестор, готовий виконати визначені владою умови.
Білорусь в рамках своїх зобов'язань перед АКФ ЄврАзЕС повинна в 2012 році виручити від продажу держвласності $2,5 млрд.
Раніше перший віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко заявляв журналістам, що уряд затвердив перелік підприємств, продаж частини активів яких дозволить виручити в поточному році цю суму. У числі таких підприємств Семашко назвав "БелАЗ", Білоруський метзавод і декілька підприємств концерну "Белнефтехим".
Торік Білорусь виручила від приватизації об'єктів держвласності, проведеної за допомогою конкурсів і аукціонів, 141,4 млрд білоруських рублів. Крім того, в 2011 році республіка завершила операцію з продажу "Газпрому" 50% акцій ВАТ "Белтрансгаз", що належали державі, за $2,5 млрд.
Рада АКФ в червні 2011 року схвалила виділення Білорусі фінансового кредиту на $3 млрд, який повинен надходити траншами протягом 2011-2013 років. Кредит супроводжує перелік кількісних і структурних критеріїв, які повинні бути виконані Мінськом з метою макроекономічної стабілізації.
У 2011 році Білорусь отримала два транші на загальну суму $1,24 млрд. На 2012 рік заплановано надходження двох траншів по $440 млн, перший з яких передбачалося направити в Мінськ у лютому. Між тим, з ініціативи Євразійського банку розвитку (ЄАБР) білоруська сторона готує нову редакцію стабілізаційної програми, з урахуванням змін в національній економіці, що відбулися в минулому році. ЄАБР пов'язує надання нового фінансування з узгодженням нової програми і не називає запланованого терміну розгляду в Раді АКФ питання про перерахування третього траншу в Білорусь.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас