Експерт: ФРС США підніме ставки в 2013 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: ФРС США підніме ставки в 2013 році

Казна та Політика
345
Президент ФРБ Річмонда Джеффрі Лекер очікує, що ФРС підвищить ставки вже в середині 2013 року, а не в кінці 2014-го, як зазначається в заяві регулятора. Варто зазначити, що Лекер був єдиним, хто виступав проти збереження довгострокової політики нульових ставок.
"Я заперечував, бо я не вірю, що економічні умови будуть сприяти винятково низьким ставкам за федеральними фондами на настільки тривалому етапі часу, - сказав він. - Моя оцінка ситуації говорить про те, що збереження підвищення буде потрібно до середини 2013 року, так як будуть потрібні заходи для боротьби з ціновим тиском".
Цього разу голова ФРБ Річмонда був трохи більш конкретним у своєму висловлюванні. Раніше, в березні, він заявляв про необхідність підвищення ставки за федеральними фондами в 2013 році, не вказавши конкретно, в якій частині часового періоду це буде потрібно.
Нагадаємо, що Лекер вже давно скептично ставиться до можливості грошово-кредитної політики істотно підвищити рівень зайнятості. Втім, він володіє правом голосу у Федеральному комітеті з відкритих ринків в цьому році, але не в 2013-му.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас