Японії необхідне збільшення податків для збереження поточного рейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японії необхідне збільшення податків для збереження поточного рейтингу

Казна та Політика
113
Уряду Японії для стабілізації фінансів необхідно якомога швидше піти на збільшення податків на продажі, в іншому випадку країні загрожує втрата поточного рейтингу "Аа3" зі стабільним прогнозом, заявив старший віце-президент міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service Том Бірн журналістам в кулуарах засідання Азіатського банку розвитку в Манілі.
"Якщо не збільшити податки, доведеться випускати більше держоблігацій, розплачуватися за якими буде все складніше, тому що ринки вимагають більшої премії за ризик", - пояснив Бірн, чиї слова наводить агентство Reuters.
Уряд Есіхіко Ноди планує подвоїти податок на продажі з нинішніх 5% до 2015 року, проте опозиція відмовляється підтримати такий крок.
Японія позичає більше коштів, ніж може виплатити без збільшення податків. Розмір боргу перевищує 200% ВВП - це один з найбільш високих показників у світі.
"Владі необхідно якомога швидше вирішувати фінансові проблеми, які посилюються зростанням соціальних виплат старіючому населенню, - додав Бірн. - Ми переконані, що може настати момент, коли ситуація почне змінюватися набагато більш стрімко".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас