Мораторій на продаж ліків через Інтернет скасують, а торговців візьмуть на облік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мораторій на продаж ліків через Інтернет скасують, а торговців візьмуть на облік

169
Мораторій на продаж ліків інтернет-аптеками скасують. Таку можливість розглядають у державній службі лікарських засобів. Реалізація медикаментів у такий спосіб може знизити їх вартість. Але для впровадження ідеї бракує головного - ліцензійних вимог до торговців. Наприклад, правил реєстрації суб’єкта господарювання, переліку дозволених ліків та санітарних умов їх збереження.
Так у Європі через інтернет-аптеки дозволено реалізовувати лише препарати, що відпускають без рецептів. У Сполучених Штатах – інші вимоги. 300 веб-ресурсів реалізують все. Але кур'єру, що доставляє медикаменти, обов'язково надається оригінал документа, що дозволяє купівлю обмежених до вільного обігу ліків. Регулярних перевірок таких аптек на Заході не здійснюють. Держава втручається лише за наявності скарги від споживача.
Марія Ортинська, патентний повірений України:
"Учитывая опыт разных стран, самым важным есть ведение определенного реестра чтобы, прежде чем заказывать в определенной интернет-аптеке, я посмотрела на сайте Министерства здравоохранения, действительно ли имеет право доступа такая аптека или нет. Потому что то, что на сайте интернет аптека вывесит лицензию - это одно. Чтобы была горячая линия органов госвласти, чтобы эффективно проверить информацию и защитить потребителя".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас