Київрада передала Гостинний двір для реконструкції під торгово-офісний центр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада передала Гостинний двір для реконструкції під торгово-офісний центр

Нерухомість
358
На засіданні Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ПАТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" на Контрактовій площі, 4 у Подільському районі міста Києва для реконструкції будівлі під торгово-офісний центр та обслуговування з облаштуванням та гостьовою стоянкою. За таке рішення проголосували 68 з 99 депутатів Київради, передає кореспондент РБК-Україна.
Схвалене Київрадою рішення лідер фракції БЮТБ Тетяна Меліхова назвала жахливим, оскільки воно навіть не гарантує відсутність надбудов. "Це попередження не записали, і ось тепер можна надбудовувати, реконструювати і так далі", - сказала депутат і припустила: "Я вважаю, що це може бути другим Андріївським спуском. Вважаю, що як тільки тут почнеться надбудова над дахом Гостинного двору, громадськість обуриться".
Відзначимо, Київрада відмовила Кабміну у передачі Київського центру серця в держвласність.
Варто відзначити, що раніше деякі ЗМІ повідомляли, що "ЕСТА Холдинг" (входить в структуру СКМ), нібито без відповідних дозволів знесла історичні будівлі на Андріївському узвозі для подальшого будівництва там бізнес-центру "Андріївський".
До цього "ЕСТА Холдинг" повідомила, що інформація про знесення в Києві трьох історичних будівель на Андріївському узвозі на місці колишньої фабрики "Юність", не відповідає дійсності. "Ведуться роботи з демонтажу будівель колишньої фабрики "Юність", а з боку спуску знесено будівлю за адресою Фролівська 9-11", - відзначили в "ЕСТА Холдингу".
У компанії також повідомили, що будівлі, які були побудовані на Андріївському узвозі після 1978 р., хоч і стилізовані під історичні, такої цінності не мають, а демонтувати пам'ятки архітектури та історії не планувалося. Паралельно "ЕСТА Холдинг" продовжує переговори з київською владою про перегляд проекту будівництва бізнес-центру.
12 квітня ц.р. інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю в Києві припинила підготовчі роботи з будівництва комплексу на Андріївському узвозі. Зробили це на вимогу столичної адміністрації, оскільки забудовник не повідомив про початок виконання робіт.
Нагадаємо, в минулому році Кабінет міністрів виділив 33,5 млн грн на реставрацію і ремонт забудови, благоустрій території, реконструкцію інженерних мереж на Андріївському спуску в м. Києві, першу чергу будівництва "Реконструкція інженерних мереж, благоустрій та озеленення вулиці, з реконструкцією дорожнього покриття" (виконання проектних та будівельно-монтажних робіт).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас