Податку на нерухомість ще немає, а юристи вже готові судитися з податківцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податку на нерухомість ще немає, а юристи вже готові судитися з податківцями

Нерухомість
394
Податку на нерухомість не буде. До 2013-го року. Пропозиція вже є у пакеті поправок податкового комітету Верховної Ради. Що спонукає депутатів відкласти введення збору, від якого місцеві бюджети вже у 2012-му мали б отримати понад 150 мільйонів гривень, не відомо.
І хоча стягуванням податку ще не почали опікуватися, а юристи і податківці вже сперечаються у тім, як слід трактувати закон. Приміром, у кодексі прописано - власник житлового приміщення понад 100 квадратних метрів не може його здавати і сплачувати збір до бюджету за спрощеною системою. Податкова наразі цю норму трактує по-своєму. Подібні розбіжності стають підґрунтям для некоректних дій із боку податківців та причиною судових спорів.
Валентин Гвоздій, керуючий партнер юридичної компанії:
"Передбачаємо, що без судових спорів щодо оподаткування доходів, отриманих від здавання в найм нерухомого майна - це стосується і житлового і нежитлового - не обійтися. Яка буде судова практика - спрогнозувати важко, але я думаю, що ми будемо орієнтуватися на закони, а не узагальнююче роз'яснення податкової служби".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас