Азаров вважає для України безальтернативним розвиток атомної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров вважає для України безальтернативним розвиток атомної енергетики

Енергетика
333
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає для України безальтернативним розвиток атомної енергетики.
Про це він сказав на нараді з питань підвищення безпеки на АЕС в Білогородці (Київська область).
Він зазначив, що, наприклад, Німеччина вирішила протягом 20 років закрити свої АЕС і задався питанням, а чи може Україна теж піти на цей крок.
"Необхідність модернізації абсолютно всіх галузей народного господарства вимагає величезних капіталовкладень і приймати такі рішення, які приймає розвинена і багата країна Німеччина, Україна однозначно не може. Тому ми виходимо з того, що для нас в найближчі 10-20 років альтернативи атомної енергетики немає", - сказав Азаров.
При цьому прем'єр підкреслив, що Україна має намір і далі розвивати атомну енергетику.
"І вже в цьому році починається будівництво двох блоків на Хмельницькій атомній електростанції. І в цьому ж році починається будівництво заводу з виготовлення напівфабрикатів ядерного палива", - сказав Азаров.
За його словами, альтернативою атомної енергетики може бути розвиток "зеленої" або сонячної енергетики, проте підкреслив, що, наприклад, кіловат сонячної енергії коштує в багато разів дорожче, ніж атомної.
Азаров зазначив, що розвиток атомної енергетики також необхідний для того, щоб посилити енергонезалежність країни у зв'язку з високими цінами на російський газ.
Як повідомляло агентство, в Україні знаходяться Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Южноукраїнська АЕС, а також зупинена Чорнобильська АЕС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас