Порошенко: Збільшення джерел постачання газу в Україну полегшить газові переговори з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Збільшення джерел постачання газу в Україну полегшить газові переговори з Росією

Енергетика
375
Збільшення джерел постачання газу в Україну полегшить газові переговори з Росією. Про це сьогодні перед засіданням уряду сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я думаю, що зараз не йдеться про суттєве здешевлення ресурсів. Мова йде про те, щоб забезпечити диверсифікацію... Але я переконаний, що чим більше у нас буде джерел, які забезпечать поставку газу в Україну зі світового ринку, тим легшою буде наша переговорна позиція з нашим основним стратегічним партнером - Росією", - сказав Порошенко.
Також він зазначив, що спотова ціна на газ щодня змінюється і на сьогоднішній день "вона коливається від 250 до 350 дол".
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна розглядає варіант реверсного використання частини ГТС, яка дозволить імпортувати в Україну газ не тільки з Росії, але і з Євросоюзу. "Нафтогаз" планує підписати з німецькою компанією RWE короткостроковий контракт на поставку в Україну через трубопроводи Словаччини спотового газу, купленого в Європі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас