В Україні з'явився новий омбудсмен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явився новий омбудсмен

871
Валерія Лутковська обрана уповноваженим Верховної ради України з прав людини. Про це РБК-Україна повідомив член лічильної комісії, народний депутата від ПР Олександр Стоян.
"За проголосувало 252 народні депутати. Валерія Лутковська обрана одноголосно більшістю парламенту", - сказав він.
Нагадаємо, що Валерія Лутковська обіцяє після її обрання зробити посаду омбудсмена аполітичною.
"У демократичних країнах посада омбудсмена є аполітичною. Відповідно, я і хотіла запропонувати саме аполітичну посаду, в разі обрання", - сказала Лутковська, відповідаючи на запитання народних депутатів на засіданні парламенту у вівторок.
Як повідомлялося, перші вибори омбудсмена 15 березня в парламенті були безрезультатними. У бюлетені для голосування було дві кандидатури - голови Української Гельсінської спілки з прав людини Євгена Захарова та урядового уповноваженого в Європейському суді з прав людини Лутковської. Жодна кандидатура не набрала необхідної кількості голосів.
21 березня українські ЗМІ повідомили, що правозахисник Захаров не має наміру повторно балотуватися на пост уповноваженого з прав людини.
Перед голосуванням у вівторок опозиція наголошувала, що нещодавно в ЄСПЛ Лутковська як урядовий уповноважений доводила, що стосовно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не порушувалися права у зв'язку з арештом на час слідства (до суду він провів в ув'язненні більше року).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас